• Kwaliteit
  • Betrokkenheid
  • Samenwerking

Aanvullende verzekering fysiotherapie

Bij FGN begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste zorg te ontvangen om uw gezondheid en welzijn te ondersteunen. Op deze pagina willen we u informeren over het belang van een aanvullende verzekering bij fysiotherapie, wat het inhoudt en waarom het voor u als patiënt van belang kan zijn.

Fysiotherapie en aanvullende verzekering: wat u moet weten

Fysiotherapie en aanvullende verzekering: wat u moet weten

Fysiotherapie kan een essentieel onderdeel zijn van uw herstel en algemene gezondheid. In veel gevallen dekt de basiszorgverzekering een beperkt aantal behandelingen fysiotherapie. Als u meer behandelingen nodig heeft dan uw basisverzekering dekt, kan een aanvullende verzekering de oplossing zijn.

Wat houdt een aanvullende verzekering in?

Een aanvullende verzekering is een extra verzekering bovenop uw basiszorgverzekering. Het dekt vaak specifieke zorgbehoeften, zoals fysiotherapie, tandheelkundige zorg, alternatieve geneeskunde en meer. Het biedt extra financiële zekerheid, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan als u meer fysiotherapiebehandelingen nodig heeft dan uw basisverzekering dekt.

Wat moet u als patiënt weten?

1. Vergoedingen en voorwaarden

Verschillende verzekeraars bieden verschillende aanvullende pakketten voor fysiotherapie. Het is van essentieel belang om de voorwaarden, vergoedingen en beperkingen van uw aanvullende verzekering te begrijpen voordat u een behandeling begint. Zorg ervoor dat u weet hoeveel sessies worden vergoed en onder welke voorwaarden.

2. Eigen risico

Bepaalde aanvullende verzekeringen kunnen een eigen risico hebben. Dit is het bedrag dat u zelf moet betalen voordat de verzekering dekking biedt. We raden u aan om te controleren of uw aanvullende verzekering een eigen risico heeft en wat de hoogte ervan is.

3. Aanvraagprocedure

Als u gebruik wilt maken van uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie, moet u mogelijk toestemming aanvragen bij uw verzekeraar voordat u met de behandeling begint. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de aanvraagprocedure en de benodigde documentatie.

4. Contracten met zorgverzekeraars

Controleer of onze fysiotherapiepraktijk een contract heeft met uw aanvullende zorgverzekeraar. Dit kan van invloed zijn op de vergoedingen en de administratieve afhandeling van uw behandelingen.

Vergelijken van aanvullende zorgverzekering

Wij begrijpen dat de wereld van verzekeringen complex kan zijn, en wij zijn er om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het kiezen van de juiste aanvullende verzekering voor uw fysiotherapiebehoefte. Uw gezondheid is onze zorg, en wij willen ervoor zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt zonder onnodige financiële zorgen. De Consumentenbond heeft een handig overzicht gemaakt waarmee u zelf de verschillende vergoedingen per aanvullende verzekeringen kunt vergelijken.

Vergelijk vergoedingen van aanvullende verzekeringen

Hoe kunnen wij helpen?

Ons team van deskundige fysiotherapeuten staat klaar om u te ondersteunen in uw herstelproces. Als u vragen heeft over uw aanvullende verzekering of als u hulp nodig heeft bij het begrijpen van de voorwaarden, neem dan gerust contact op met een van onze regiopartners bij u in de buurt. Wij helpen u graag bij het verkrijgen van de nodige informatie en het indienen van de juiste documenten bij uw verzekeraar.

Contact opnemen

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan vooral contact op met een van onze regiopartners bij u in de buurt.