• Kwaliteit
  • Betrokkenheid
  • Samenwerking

Hoe zit het met fysiotherapie en het eigen risico?

Bij FGN begrijpen we hoe belangrijk het is om duidelijkheid te hebben over de kosten van uw zorg. Een vraag die vaak naar voren komt, is hoe fysiotherapie verband houdt met het eigen risico. We willen u graag helpen dit te begrijpen.

Fysiotherapie en eigen risico: wat u moet weten

Fysiotherapie en eigen risico: wat u moet weten

Het eigen risico is het bedrag dat u zelf betaalt aan zorgkosten voordat uw zorgverzekeraar begint met vergoeden. Dit geldt voor de meeste zorg die onder de basisverzekering valt, maar er zijn enkele uitzonderingen. Voor fysiotherapie geldt het eigen risico meestal niet, maar er zijn een paar belangrijke uitzonderingen om rekening mee te houden.

Fysiotherapie bij Chronische Aandoeningen

Als u fysiotherapie krijgt voor een aandoening die op de lijst van chronische aandoeningen staat, wordt vergoeding meestal niet verrekend met uw eigen risico. Dit geldt vanaf de 21ste behandeling.

Fysiotherapie via een Aanvullende Verzekering

Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt dit vaak buiten het basispakket om vergoed. Dit betekent dat het eigen risico niet van toepassing is.

Niet-Chronische Fysiotherapie zonder Aanvullende Verzekering

Als u niet-chronische fysiotherapie ontvangt en dit wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering, heeft dit geen invloed op uw eigen risico.

Transparantie en advies

Bij FGN vinden we het belangrijk om transparant te zijn over de kosten van uw behandelingen. Heeft u vragen over de kosten, vergoedingen of eigen risico met betrekking tot uw fysiotherapiebehandelingen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. We staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen bij het maken van weloverwogen beslissingen over uw gezondheid.

Contact opnemen

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan vooral contact op met een van onze regiopartners bij u in de buurt.