• Kwaliteit
  • Betrokkenheid
  • Samenwerking

Is fysiotherapie opgenomen in het basispakket?

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

Fysiotherapie en het basispakket: wat u moet weten

Fysiotherapie en het basispakket: wat u moet weten

Bent u benieuwd of fysiotherapie wordt vergoed vanuit het basispakket? Het is een vraag die vaak gesteld wordt, en terecht. We begrijpen dat duidelijkheid over vergoedingen en dekkingen essentieel is bij het maken van weloverwogen keuzes voor uw gezondheid.

Vergoeding fysiotherapie jongeren tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar krijgen maximaal de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan kan de zorgverzekeraar tot maximaal 9 extra behandelingen vergoeden.

Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. In de Zorgverzekeringswet staan deze aandoeningen opgesomd in de zogenaamde chronische lijst. Deze lijst bevat veel medische termen. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar of fysiotherapeut navragen of u een aandoening heeft die op deze lijst staat.

Chronische Aandoeningen: Vergoeding vanaf de 21ste Behandeling

Voor bepaalde chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vergoed vanuit het basispakket. Echter, de vergoeding begint meestal pas vanaf de 21ste behandeling. Dit betekent dat de eerste 20 behandelingen in veel gevallen door uzelf moeten worden betaald, of gedekt kunnen worden door aanvullende verzekeringen.

Niet-Chronische Aandoeningen: Aanvullende Verzekeringen

Voor niet-chronische aandoeningen is fysiotherapie doorgaans niet opgenomen in het basispakket. Vergoeding voor niet-chronische fysiotherapie komt vaak in aanmerking voor dekking via aanvullende verzekeringen. De mate van dekking en de voorwaarden hiervoor kunnen variëren afhankelijk van de specifieke aanvullende verzekering die u heeft.

Meer informatie op rijksoverheid.nl

Contact opnemen

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan vooral contact op met een van onze regiopartners bij u in de buurt.