• Kwaliteit
  • Betrokkenheid
  • Samenwerking

Wat kost fysiotherapie per uur?

We begrijpen dat transparantie belangrijk is als het gaat om financiële aspecten van jouw gezondheidszorg. Hieronder vind je meer informatie over wat fysiotherapie per uur kost.

Fysiotherapie en kosten per uur: wat u moet weten

Fysiotherapie en kosten per uur: wat u moet weten

De kosten voor fysiotherapie per uur kunnen sterk variëren, afhankelijk van je locatie, het type fysiotherapie dat je nodig hebt, de ervaring van de therapeut en andere factoren.

Gemiddelde tarieven voor fysiotherapie 

In particuliere fysiotherapiepraktijken in Nederland liggen de tarieven gemiddeld tussen de €30 en €60 per half uur. Een standaard fysiotherapiesessie duurt meestal 30 minuten. Dit betekent dat de kosten per uur tussen de €60 en €120 kunnen liggen.

Wat kost het om je te verzekeren voor fysiotherapie?

Als je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt afgesloten, kunnen sommige of zelfs alle kosten voor fysiotherapie worden gedekt, afhankelijk van het type verzekering dat je hebt gekozen. Een verzekering die 9 behandelingen fysiotherapie vergoedt, is uiteraard goedkoper dan een verzekering die 36 behandelingen vergoedt. Bij een naturapolis wordt alles vergoed als je naar een fysiotherapeut gaat die een contract heeft met je zorgverzekeraar. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je (een deel van) de rekening zelf moet betalen. Bij een restitutiepolis wordt over het algemeen het grootste deel vergoed, ongeacht of jouw fysiotherapeut een contract heeft met jouw zorgverzekeraar.

Vergelijk premies van aanvullende verzekeringen

Contact opnemen

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan vooral contact op met een van onze regiopartners bij u in de buurt.