• Kwaliteit
  • Betrokkenheid
  • Samenwerking

Wat moet je studeren om fysiotherapeut te worden?

Welkom op onze webpagina gewijd aan opleidingen tot fysiotherapeut. Hier vind je nuttige informatie over de verschillende opleidingsmogelijkheden, toelatingseisen, en carrièremogelijkheden in dit prachtige vakgebied.

Wat moet je studeren om fysiotherapeut te worden: Wat u moet weten

Wat moet je studeren om fysiotherapeut te worden: Wat u moet weten

Er zijn verschillende opleidingen tot fysiotherapeut op verschillende niveaus en met verschillende specialisatiemogelijkheden. Hieronder staan de 6 meest voorkomende fysiotherapie opleidingen.

HBO Bachelor Fysiotherapie

Dit is de meest gangbare opleiding om fysiotherapeut te worden. Het is een vierjarige opleiding op HBO-niveau en leidt je op tot algemeen fysiotherapeut. Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als fysiotherapeut in verschillende zorginstellingen.

Master Fysiotherapie

Sommige universiteiten bieden ook masterprogramma's in fysiotherapie aan. Deze programma's zijn vaak gericht op gespecialiseerde gebieden binnen de fysiotherapie, zoals sportfysiotherapie, kinderfysiotherapie of manuele therapie. Een masteropleiding duurt meestal twee jaar.

Post-HBO-opleidingen

Na het behalen van een bachelor in fysiotherapie kun je ervoor kiezen om je verder te specialiseren door post-HBO-opleidingen te volgen. Deze opleidingen bieden verdere training in specifieke gebieden van de fysiotherapie, zoals geriatrie, neurologie of oncologie.

Cursussen en bijscholing

Als je al een geregistreerde fysiotherapeut bent, kun je deelnemen aan cursussen en bijscholingen om je kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen en mogelijk specialisaties te verkennen.

PhD in Fysiotherapie

Als je geïnteresseerd bent in wetenschappelijk onderzoek binnen de fysiotherapie, kun je ervoor kiezen om een PhD-programma te volgen. Dit is een geavanceerde graad op doctoraal niveau en kan leiden tot een loopbaan in de academische wereld of onderzoek.

Internationale opleidingen

Er zijn ook internationale programma's beschikbaar voor mensen die graag in het buitenland willen studeren en werken als fysiotherapeut. Deze programma's kunnen variëren in duur en structuur.

Contact opnemen

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan vooral contact op met een van onze regiopartners bij u in de buurt.