• Kwaliteit
  • Betrokkenheid
  • Samenwerking

Wat verdien je als fysiotherapeut?

Fysiotherapie is niet alleen een prachtig vak, maar ook een vakgebied met veel carrière mogelijkheden. Naast de intrinsieke voldoening van het helpen van patiënten, is het begrijpen van de financiële beloningen van het beroep van groot belang. Verschillende factoren beïnvloeden het salaris van een fysiotherapeut, en op deze pagina zullen we dieper ingaan op wat je kunt verwachten.

Wat verdien je als fysiotherapeut: wat u moet weten

Wat verdien je als fysiotherapeut: wat u moet weten

Het salaris van een fysiotherapeut in Nederland kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaringsniveau, locatie, type werkgever en eventuele specialisaties. Hier zijn enkele algemene schattingen van het salarisniveau voor fysiotherapeuten in Nederland.

Salaris indicatie naar gelang ervaring

Junior fysiotherapeut (0-2 jaar ervaring)

Het startsalaris voor een beginnende fysiotherapeut kan variëren van ongeveer €2.500 tot €3.000 bruto per maand.

Medior fysiotherapeut (3-5 jaar ervaring)

Met enkele jaren ervaring kan het salaris toenemen tot ergens tussen €3.000 en €3.500 bruto per maand.

Senior fysiotherapeut (meer dan 5 jaar ervaring)

Fysiotherapeuten met meer dan 5 jaar ervaring en mogelijk specialisaties kunnen een salaris van €3.500 tot €4.500 bruto per maand of meer verwachten.

Algemene schattingen

Het is belangrijk op te merken dat deze cijfers algemene schattingen zijn en dat individuele situaties kunnen variëren. Het salaris kan ook worden beïnvloed door zaken als secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bonussen, pensioenregelingen en mogelijkheden voor bijscholing.

Daarnaast kunnen fysiotherapeuten die werken in particuliere praktijken, ziekenhuizen, revalidatiecentra, of andere zorginstellingen verschillende salarisschalen en mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling hebben.

Meer informatie over het salaris van de Fysiovakbond FDV

Contact opnemen

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan vooral contact op met een van onze regiopartners bij u in de buurt.