• Kwaliteit
  • Betrokkenheid
  • Samenwerking

Fysiotherapie

We delen graag de laatste ontwikkelingen en veelgestelde vragen over fysiotherapie.

Is fysiotherapie opgenomen in het basispakket?

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

Lees verder
Hoe zit het met fysiotherapie en het eigen risico?

Bij FGN begrijpen we hoe belangrijk het is om duidelijkheid te hebben over de kosten van uw zorg. Een vraag die vaak naar voren komt, is hoe fysiotherapie verband houdt met het eigen risico. We willen u graag helpen dit te begrijpen.

Lees verder
Hoe kies je de juiste fysiotherapeut?

Het kiezen van de juiste fysiotherapeut is een belangrijke stap in jouw reis naar herstel, pijnverlichting en algeheel welzijn. Bij FGN begrijpen we dat deze beslissing goed doordacht moet worden.

Lees verder
Wat kost fysiotherapie per uur?

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

Lees verder
Kan ik zomaar bij een fysiotherapeut terecht?

Ja, in Nederland kun je in principe direct bij een fysiotherapeut terecht zonder dat je eerst een verwijzing van een huisarts nodig hebt. Dit wordt 'Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie' (DTF) genoemd. Dit betekent dat je zelf een afspraak kunt maken bij een fysiotherapeut zonder tussenkomst van een huisarts.

Echter, het is goed om te weten dat sommige ziektekostenverzekeraars vereisen dat je een verwijzing van een huisarts hebt om in aanmerking te komen voor vergoeding van fysiotherapie. Dit kan variëren afhankelijk van je verzekering en het soort dekking dat je hebt.

Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat sommige fysiotherapeuten mogelijk een kort screeningproces uitvoeren om te bepalen of fysiotherapie de juiste behandeling is voor jouw specifieke klachten. Als er aanwijzingen zijn voor onderliggende medische aandoeningen, kan de fysiotherapeut je doorverwijzen naar een huisarts voor verder onderzoek voordat de behandeling begint.

Kortom, in de meeste gevallen kun je zonder verwijzing van een huisarts direct bij een fysiotherapeut terecht in Nederland. Het is echter raadzaam om je ziektekostenverzekering en de praktijkrichtlijnen te controleren voordat je een afspraak maakt.

Wat is Fysiotherapie?

Iedereen kent de term fysiotherapie, maar wat betekent het nu eigenlijk? Wat voor soorten fysiotherapie zijn er, en is het voor iedereen geschikt? Graag helpen we je verder met deze vragen.

Lees verder
Wat verdien je als fysiotherapeut?

Fysiotherapie is niet alleen een prachtig vak, maar ook een vakgebied met veel carrière mogelijkheden. Naast de intrinsieke voldoening van het helpen van patiënten, is het begrijpen van de financiële beloningen van het beroep van groot belang. Verschillende factoren beïnvloeden het salaris van een fysiotherapeut, en op deze pagina zullen we dieper ingaan op wat je kunt verwachten.

Lees verder
Waar vind ik vacatures in fysiotherapie?

Deze webpagina is gewijd aan het helpen van fysiotherapeuten bij het vinden van de juiste vacatures in hun vakgebied. Hier vind je nuttige informatie en bronnen om je zoektocht naar een baan als fysiotherapeut te vergemakkelijken.

Lees verder
Wat moet je studeren om fysiotherapeut te worden?

Deze webpagina is gewijd aan opleidingen tot fysiotherapeut. Hier vind je nuttige informatie over de verschillende opleidingsmogelijkheden, toelatingseisen, en carrièremogelijkheden in dit prachtige vakgebied.

Lees verder

Contact opnemen

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan vooral contact op met een van onze regiopartners bij u in de buurt.