• Kwaliteit
  • Betrokkenheid
  • Samenwerking

Praktijkovername

Bent u geïnteresseerd in een praktijkovername door Fysiogroep Nederland en wilt u weten wat u van ons kan verwachten? Lees en kijk dan verder.

 

 

 

Een praktijkovername door Fysiogroep Nederland

Wie kan u beter vertellen over het aansluiten bij Fysiogroep Nederland dan de mensen die u voor zijn gegaan?

 

Hoe verloopt een praktijkovername door Fysiogroep Nederland?

 

We willen u allereerst goed leren kennen. Waarom bent u fysiotherapeut geworden? Wat drijft u als zorgverlener en praktijkhouder? Wat vinden u en uw medewerkers belangrijk als het om zorg gaat? Wat wilt u na een overname nog doen voor de praktijk? Na een positieve kennismaking gaan wij ons verdiepen in uw praktijk en brengen we uw persoonlijke wensen in kaart.

Na de kennismaking tekenen we een wederzijdse geheimhoudingsverklaring zodat we zeker weten dat onze gesprekken vertrouwelijk zijn en blijven.

We sturen u vervolgens een informatieverzoek en vragen u financiële informatie te delen. Op basis van deze informatie kunnen we een zorgvuldige waardering maken van uw praktijk.

Wij verwerken onze waardering in een indicatieve bieding en proberen samen met u tot een overeenkomst te komen over de koopsom van uw praktijk en mogelijk overige voorwaarden die voor u belangrijk zijn, zoals uw functie en bijbehorende arbeidsvoorwaarden.

Wanneer we tot een overeenkomst zijn gekomen, leggen we dit vast in een zogenaamde intentieovereenkomst. Daarna starten we met het boekenonderzoek en het opstellen van transactiedocumentatie. Wij raden u altijd aan om een ervaren en kundig adviseur in te schakelen om u te helpen bij het gehele proces. Zodra we het onderzoek en de documentatie afgerond hebben, vragen we toestemming voor de overdracht van uw praktijk bij de Nederlandse Zorgautoriteit.

Na deze toestemming kunnen we de overdracht formaliseren bij de notaris en is uw praktijk onderdeel geworden van FGN.

"Na meer dan 25 jaar te hebben gewerkt waren we het eens dat we onze praktijk wilden verkopen. We hebben nagedacht over onze medewerkers maar de praktijk was inmiddels een grote organisatie geworden dus zijn we met andere partijen gaan praten. FGN bleek de beste kandidaat. Professioneel en met een duidelijke lange termijn visie. Onze praktijk kon doorgaan met dezelfde kwaliteit, de posities van onze medewerkers waren verzekerd en er was nog plek voor ons als oude maatschap. Als "oude praktijkhouder" kijk ik met plezier terug op de hele periode van voorbereiding tot de uiteindelijke ondertekening van de verkooppapieren."

Huub van Meggelen | Voormalig praktijkeigenaar

Naar wie zijn wij op zoek?

 

Wij willen graag samenwerken met enthousiaste mensen die iedere dag werken aan het verbeteren van de zorg. Praktijken die bij Fysiogroep Nederland aansluiten zijn goed georganiseerd, hebben leuke en gemotiveerde medewerkers, werken effectief samen met andere zorgverleners en willen goede en betaalbare zorg leveren die voor iedereen toegankelijk is. Als u een praktijkeigenaar bent die zich hierin herkent, gaan wij graag met u in gesprek.

"De verkoop van onze praktijk aan Fysiogroep Nederland vond plaats op basis van vertrouwen, gelijkwaardigheid en verbinding. De kwaliteit van zorg stond centraal en nu hebben we er fijne collega's bij. We zijn ontzettend blij met deze stap."

René Winters | Voormalig praktijkeigenaar 

Wat hebben wij u te bieden?

 

"Praktijkopvolgers zijn nauwelijks meer te vinden. Daarom ben ik erg blij dat ik mijn praktijk naar volle tevredenheid aan Fysiogroep Nederland heb kunnen overdragen. Een organisatie die een vergelijkbare visie heeft, hoogstaande kwaliteit biedt, continu werkt aan kwaliteitsverbetering en transparantie en zo mee helpt de zorg ook in de toekomst behapbaar en betaalbaar te houden. Mijn team heeft haar eigen verantwoordelijkheid op de werkvloer behouden, wordt goed ondersteund en gefaciliteerd en kan het met plezier blijven doen. Win-win dus!"

Cora Vermeulen | Voormalig praktijkeigenaar 

Wilt u meer weten over een praktijkovername?

Wilt u meer weten over een praktijkovername?

Mijn naam is Philip van der Have en ik ben binnen Fysiogroep Nederland verantwoordelijk voor praktijkovernames. Neemt u gerust contact met me op als u meer wilt weten over wat wij voor u kunnen betekenen. Mijn mailadres is: pvdh@fgn.nl.